BIST 100'ü %7 gerileten THYAO YKBNK AKBNK TUPRS KCHOL SAHOL SISE AGROT hisselerini kim satıyor

BIST 100'ü %7 gerileten THYAO YKBNK AKBNK TUPRS KCHOL SAHOL SISE AGROT hisselerini kim satıyor

Borsa İstanbul'da endeks 22 Mayıs - 7 Haziran arasıhda 761 puan geriledi. Peki endeksi gerileten bazı hisselerdeki satışları kim yapıyor?

A+A-

BORSATEK.COM / ÖZEL - Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi 10 bin puanı gördükten sonra gücünü kaybetti. Endeks 22 Mayıs'ta 10 bin 899 puandan yaptığı tarihindeki en yüksek kapanış sonrası gerilerek son kapanışını 7 Haziran'da 10 bin 138 puandan yaptı. Teknik göstergeler orta vadeli yükseliş trendinin yükseliş yönünde olan görüntüsünün bozulmadığını gösterse de kayıp yüzde 7'ye ulaşmış durumda. 

BIST 100'de 2 haftada yaşanan yüzde 7'lik bu kayıp aslında genele yayılmış durumda değil. Kaybın büyük kısmı endekste ağırlığı olan belli başlı hisselerde yaşandı. Peki endeksi en çok aşağıya çeken bu hisselerde kimler satıcı kimler alıcı durumda.

 

TÜRK HAVAYOLLARI I THYAO

BIST 100 endeksinde ağırlığı en yüksek olan hisse senedi. 21 Mayıs - 7 Haziran aralığında yüzde 6,20 değer kaybı yaşadı. HSBC, TEB ve Anadolu Yatırım en çok net satış yapan aracı kurumlar. Bank of Amerca'nın net alışlarda ikinci sırada olması, hissedeki değer kaybının ortalamanın altında kalmasına neden olmuş olabilir.

Diğer Sayfaya Geç:

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
İlgili Haberler