Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi 2025’teki รผรงรผncรผ iลlem gรผnรผnรผ de yรผkseliลle kapattฤฑ. Endeks seans iรงinde bir ara eksi puanฤฑ gรถrse de gรผnรผ 10.33 puanlฤฑk artฤฑลla 10,085.50 puandan tamamladฤฑ. Hisse senetleri ortalama yรผzde 0.10 deฤer kazanฤฑrken toplam iลlem hacmi 140.40 milyar TL seviyesinde gerรงekleลti.
>>> ฤฐLGฤฐLฤฐ HABER: BIST’e can yakacak yeni bir halka arz mฤฑ geliyor: EGEYO
Enerji hisselerindeki hareketlerin dikkat รงekici olduฤu haftanฤฑn ilk iลlem gรผnรผnde, finansal kiralama sektรถrรผ yรผzde 4,9 ile en รงok deฤer kazanan sektรถr oldu.
Yarฤฑn yurt iรงinde รถnemli ekonomik veri akฤฑลฤฑ yok, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avro Bรถlgesi’nde enflasyon, iลsizlik oranฤฑ ile ABD’de dฤฑล ticaret dengesi ve ISM hizmet sektรถrรผ Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksinin (PMI) รถne รงฤฑkacak.







