BIST'te yabancılar seçimden önceki son işlem günü hangi hisseleri aldı

BIST'te yabancılar seçimden önceki son işlem günü hangi hisseleri aldı

Son dönemde Borsa İstanbul'da payları yeniden artmaya başlayan yabancı yatırımcılar seçimden önceki son işlem günü hangi hisseleri aldı

A+A-

Yerel seçimlerde nönceki son işlem günü Borsa İstabul'da BIST 100 endeksi 62,43 puanlık artışla 9.142,40 puandan kapandı. Borsada seçimden sonra açıklanacak ve uygulanacak yeni ekonomik kararlara bağlı olarak yön de belli olacak.

Son dönemde Borsa İstanbul'da payları yeniden artmaya başlayan yabancı yatırımcılar da benzer şekilde alınacak yeni kararları beklerken bir yandan da hisse alımlarını sürdürüyor. 

İş Yatırm'ın yayınladığı "GÜNLÜK YABANCI ORANLARI" raporuna göre, yabancılar seçimden önceki son işlem günü olan 29 Mart'ta şu hisseleri aldılar:

Günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler; BYDNR:1.66 bps, KARYE:1.62 bps, AKYHO:1.27 bps, iken, azalan hisseler ise; ALVES:-2.43 bps, PETKM:-2.33 bps, DESPC:-1.6 bps. olarak görüntülenmektedir.

Son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden 5 tanesi; CANTE:10 gün, AKBNK:6 gün, COSMO:6 gün, KCHOL:6 gün, KSTUR:6 gündür yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi; GIPTA:10 gün, HEDEF:10 gün, MEGAP:9 gün, MGROS:9 gün, BOSSA:8 gündür yabancı oranları sürekli düşüş gösteriyor.

GÜNLÜK DEĞİŞİME GÖRE

HAFTALIK DEĞİŞİME GÖRE

AYLIK DEĞİŞİME GÖRE

YILİÇİ DEĞİŞİME GÖRE

İlgili Haberler