Bitcoin bölünmeden önce tarihi rekorunu tazeleyebilir

Bitcoin bölünmeden önce tarihi rekorunu tazeleyebilir

Kripto para uzmanı Bab Ras'a göre Bitcoin halving ile birlikte tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşacak

A+A-

Kripto para uzmanı Bob Ras'a göre Bitcoin kısa bir süre sonra tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşacak. Ras, Bitcoin'in rekor seviyelerine ulaşması için önemli katalizörün madencilik ödüllerinin yarıya düşürülmesi anlamına gelen "halving" süreci olduğunu belirtti. Ras, Bitcoin'in halving sürecinin başlamasından bir yıl sonra, muhtemelen şimdiye kadarki en yüksek seviyesini geçmiş olacağını söyledi. Tarihsel olarak, halving süreci, token arzını azalttığı için fiyat artışlarına yol açıyor.

Ras'ın iddiasına göre, bu, Bitcoin'in şu anki 29.000 Dolar seviyesinden Kasım 2021'de ulaştığı 69.000 Dolar seviyesini aşması anlamına geliyor.

Ras ayrıca, Bitcoin rallisinin, ABD Merkez Bankası'nın (FED) daha gevşek para politikaları izlemesi gerektiğine işaret ettiğini belirtti. Yavaşlayan ekonomik büyüme işaretleri ve değişen makroekonomik tablo nedeniyle, Ras, FED'in faiz oranlarını düşürmek ve piyasaya bol miktarda likidite enjekte etmek zorunda kalacağını düşünüyor.

Eğer FED bu adımları atmazsa, Ras'a göre, ciddi bir daralma ve olası bir kredi sıkışıklığı yaşanabilir. Her iki durumda da, para politikasının er ya da geç gevşetilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

Halvingi nedir?

Bitcoin'de yarılama (halving) Nisan 2024'te gerçekleşecek .Yarılamalar, Bitcoin madencilerinin çalışmaları karşılığında aldığı token miktarını yarıya indiriyor. Dört yılda bir gerçekleşen bu olay, Bitcoin arzının 21 milyon tokenle sınırlandırılmasının bir parçası. Kripto para birimi, son üç yarılamadan sonra rekor seviyelere ulaşmıştı.

 

İlgili Haberler