Bitcoin EFT girişleri ve yarılanma beklentisiyle son 1 ayın zirvesine yükseldi

Bitcoin EFT girişleri ve yarılanma beklentisiyle son 1 ayın zirvesine yükseldi

Bitcoin, ETF Girişleri ve Yarılanma Beklentisiyle 47 Bin Dolara Yaklaşarak Bir Ayın Zirvesine Ulaştı

A+A-

Bitcoin (BTC), ABD menşeli Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) istikrarlı girişler ve Nisan ayındaki yarılanma olayına ilişkin artan beklentilerle 47.000$'a yaklaşarak bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Cuma günü itibarıyla BTC, %3,2'lik bir artışla 46.800$'dan işlem görüyordu. Bu yükseliş Ether (ETH), Solana (SOL) ve Cardano (ADA) gibi diğer önemli kripto para birimlerine de yansıdı. 

On yıllık Grayscale Bitcoin Trust'ın bir ETF'ye dönüştürülmesi ve 11 Ocak'ta dokuz ABD spot Bitcoin ETF'sinin piyasaya sürülmesi, yatırımcıların erişimini kolaylaştırdı. Grayscale fonundan başlangıçta 6 milyar dolarlık bir çıkış olmasına rağmen, yeni ETF'ler 8 milyar dolarlık net bir giriş sağladı ve bu da çıkışların azaldığını ve daha geniş bir yatırımcı ilgisi ortaya çıktığını gösteriyor.

Dijital varlık türevleri likidite sağlayıcısı Orbit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron, "Grayscale çıkışları azaldıkça Bitcoin yükselişini sürdürmeye hazır görünüyor" yorumunda bulundu. Mauron, "yarılanma anlatısının" ilgi görmesini ve önümüzdeki haftalarda Bitcoin'in 50.000 $'ı geçmesini bekliyor.

Dört yılda bir gerçekleşen yarılanma olayı, ağdaki işlemleri doğrulamaları için madencilere verilen Bitcoin miktarını yarıya indiriyor. Bu mekanizma, toplam Bitcoin arzının 21 milyon coine sınırlandırılmasında önemli bir rol oynuyor. Yaklaşan yarılanmada, blok başına ödül 6,25'ten 3,125 coine düşecek.

Tarihsel veriler, yarılanma olayları ile önemli boğa koşuları arasında güçlü bir korelasyon olduğunu gösteriyor. DBS Bank Ltd. Baş Ekonomisti Taimur Baig liderliğindeki bir ekip, "Fiyat artışları için temel bir ekonomik gerekçe var" açıklamasında bulundu. "Madencilik ödüllerinin azalmasıyla, madencileri telafi etmek ve ağdan çıkmalarını önlemek için çıkarılan Bitcoin fiyatının artması gerekiyor."

Bitcoin, 2021 boğa trendi sırasında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin yaklaşık 23.000 $ altında kalırken, ETF girişlerinin ve yarılanma öncesi heyecanın birleşmesi, lider kripto para biriminin yakın geleceği için umut verici bir tablo çiziyor.

 

İlgili Haberler