Bitcoin sahibi adres sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

Bitcoin sahibi adres sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

Bitcoin sahibi adres sayısı, yılın ilk altı ayında 42,4 milyon ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

A+A-

Bitcoin’e olan ilgi 2022 yılının ilk altı ayında bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Dünyada Bitcoin sahibi adreslerin sayısı bu dönemde 2,8 milyon artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42,4 milyona ulaştı.

Bitcoin değerinde yaşanan düşüşe rağmen 2022 başında 39,6 milyon olan Bitcoin sahibi adres sayısı, yılın ilk altı ayında 2,8 milyon artarak 42,4 milyon ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2022 yılına 47.000 USD seviyesinde giren Bitcoin yılın ilk iki çeyreğinde yaklaşık yüzde 60 oranında değer kaybetti. Bu da 2,2 trilyon dolar değere sahip olan kripto varlıklar pazarının toplam değerlemesinin 760 milyar dolar kadar gerilemesine yol açtı.

Kripto para ekosisteminde ciddi değer kaybına sebep olan etkenler arasında tüm dünyada merkez bankalarının uyguladığı sıkı para politikalarının yanı sıra kripto para ekosisteminde yaşanan likidite krizleri ilk sıralarda yer aldı.

Bitay Araştırma Direktörü Onur Uzun, kripto paraların temel hedeflerinden birinin de bireylerin finansal özgürlüklerindeki çeşitli kısıtlamaları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi: “Dünya ekonomilerinin tamamında yaşanan enflasyon karşısında alım gücü eriyen kurumlar ve bireyler, kripto paralara akın etmeye devam ediyor. 2022’nin ilk günlerinde 39,6 milyon adres Bitcoin sahibi iken bu sayı 6 ayda 2,8 milyon artarak 42,4 milyon ile tüm zamanların zirvesine ulaştı. Kripto paralara olan inancın ve güvenin yükseldiğini ekosistemde yaşanan teknolojik gelişmeler ve yatırımcı sayısındaki hızlı artıştan çok net bir şekilde fark edebiliyoruz.”