Bitcoin, yeniden yükseliş trendine dönmek için bu kararı bekliyor

Bitcoin, yeniden yükseliş trendine dönmek için bu kararı bekliyor

Bitcoin, Fed'in faiz indirimi beklentilerini düşürmesi halinde yeniden yükselebilir

A+A-

Bitcoin ve diğer kripto paralar Pazartesi günü düşüşe geçerek 20 ayın en yüksek seviyelerinden geriledi. Ancak fiyatlar, son rallinin zirvesine yakın seyretmeye devam ediyor.

Bitcoin'in fiyatı son 24 saat içinde %4 düşerek 42.150 dolara geriledi. Bitcoin, iki ay içinde yaklaşık üçte iki oranında artış göstererek birkaç aylık yatay seyir dönemini sona erdirdi ve yeni bir kripto boğa piyasası çağrılarını teşvik etti.

Kripto fiyatlarındaki artışları destekleyen birçok faktör var. Bunlar arasında, ABD'li düzenleyicilerin yakında ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayacağına dair iyimserlik, Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını birkaç kez düşüreceği beklentisiyle iyileşen makroekonomik zemin ve tarihsel olarak sıkı token arzı yer alıyor.

Fed'in bu hafta Salı ve Çarşamba günleri yapacağı yılın son para politikası toplantısı, kripto piyasaları için önemli bir dönüm noktası olacak. Piyasalar merkez bankasının bu ay borçlanma maliyetlerini düşürmesini beklemezken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı faiz indirimi zamanlamasına ilişkin işaretler açısından dikkatle izlenecek.

Powell'dan gelecek herhangi bir güvercin yorum ya da faizlerin daha sonra değil de daha erken düşürülebileceğine dair göstergeler, spot Bitcoin ETF haberleri gibi diğer önemli katalizörlerin yokluğunda kripto rallisini yeniden başlatma potansiyeline sahip.

İlgili Haberler