Bitcoin’deki vergi oranını yarı yarıya iniyor

Bitcoin’deki vergi oranını yarı yarıya iniyor

Fransa'da Danıştay, kripto para birimlerindeki vergi oranının %45'ten %19'a indirilmesi gerektiğine hükmetti.

A+A-

Le Monde’un haberine göre, Fransa’da Danıştay, kripto para birimlerindeki vergi oranının %45’ten %19’a indirilmesi gerektiğine hükmetti.

Ülkenin en yüksek idari mahkemesi olan Danıştay, kripto para birimi kazançlarını, değerli metaller gibi ‘taşınır mal’ olarak kabul edilmesine karar verdi. Bu sayede, 2014’ten beri yürürlükte olan kurallar değiştirilerek vergi oranı düşürülecek.

Bununla birlikte kripto paralara ilişkin madencilik gibi ticari faaliyetler yine %45’lik vergi oranına tabii olacak.

Danıştay’ın bu kararı, birkaç yatırımcının yüksek vergi oranı üzerine yüksek mahkemeye dava açmasının ardından geldi.

Bundan önce ülkede kripto paraların satışından elde edilen kazançlar, ‘sektörel ve ticari kâr’ olarak kabul edilirken ara sıra yapılan işlemlerden elde edilen kârlar ise ‘ticari olmayan kâr’ olarak değerlendiriliyordu.

Fransa’nın kripto para politikası

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bu yılın başlarında düzenlenen G20 toplantısında kripto paraların gündemde olmasını isteyen yetkililerden biriydi. Le Maire, Bitcoin ve diğer kripto paralara olumlu bakan bir isim. Şu sıralar, Fransa’nın Blockchain girişimleri için dost ülke olması konusunda yönetmelik üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Daha önce bir kripto para donanım cüzdanıyla poz veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da kripto paralara sıcak baktığı düşünülüyor.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.