Blackstone'dan 530 milyon dolarlık satın alma

Blackstone'dan 530 milyon dolarlık satın alma

Özel sermaye şirketi Blackstone, ünlü mücevher sertifikasyon firması IGI'yi satın aldı

A+A-

Özel sermaye devi Blackstone Inc, uluslararası mücevher sertifikasyon firması International Gemological Institute (IGI)'nin tamamını Çinli Fosun ve şirketin kurucusu olan Lorie ailesinden satın aldığını duyurdu.

Blackstone'un, %80 hisseyi Fosun'dan, kalan %20 hisseyi ise Lorie ailesinden aldığı belirtildi. Blackstone, gelir ve karının büyük bir kısmını Hindistan'dan sağlayan IGI'yi yaklaşık 530 milyon dolara satın almanın değerlemesi konusunda yorum yapmayı reddetti.

Fosun, satış işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, işlemin toplam bedelinin 569,65 milyon dolar olduğunu belirtti.

Fosun Yönetim Kurulu Başkanı Guo Guangchang, satış işleminin "şirketin mali performansına olumlu etki edeceğini" ve bu anlaşmanın şirketin gelişim stratejilerine daha fazla kaynak ayırmasını sağlayacağını belirtti.

Geçmişi yaklaşık 50 yıl öncesine dayanan ve Marcel Lorie tarafından kurulan IGI'nin 10 ülkede 29 laboratuvarı ve 18 gemoloji okulu bulunuyor. Bu laboratuvarların çoğunluğu Hindistan'da yer alıyor.

Hindistan'ın mücevher pazarı, önemli bir kısmı ihracata yönelik olsa da 2021 mali yılında 78,5 milyar dolar ile dünyanın en büyük mücevher pazarlarından birini oluşturuyor.

Blackstone Private Equity Group'un üst düzey yöneticisi Mukesh Mehta, "IGI, doğal elmaslar, laboratuvar ortamında yetiştirilen elmaslar ve renkli taşların sertifikalandırılmasına öncülük ederek küresel bir pazar lideri haline geldi. Üreticilere, perakendecilere ve tüketicilere dünya genelinde güven sağladı" dedi.

Blackstone hakkında

Blackstone Inc., Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yatırım yönetimi şirketidir. Özel sermaye, gayrimenkul, kredi ve çeşitli hedge fonlara yapılan yatırımları yönetir. Firma ayrıca finansal danışmanlık hizmetleri sunar.

Şirket, 1985 yılında Peter G. Peterson ve Stephen A. Schwarzman tarafından kurulmuştur ve merkezi New York City'dedir. Schwarzman, 2021 itibariyle Blackstone'un CEO'su ve yönetim kurulu başkanıdır.

Blackstone, birçok sektördeki şirketlere özel sermaye sağlar ve ayrıca geniş bir gayrimenkul portföyüne sahiptir. Şirket, özel sermaye ve gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra, özel kredi ve hedge fonları gibi çeşitli diğer varlık sınıflarına da yatırım yapar.

Blackstone, dünya genelinde en büyük yatırım yönetimi firmalarından biri olarak kabul edilir. Şirketin 2021 yılı itibariyle yönettiği toplam varlık değeri, 600 milyar dolardan fazladır.

Blackstone, hem özel hem de kurumsal yatırımcılara hizmet verir ve ayrıca, hükümetler, kamu emeklilik fonları ve yüksek net değere sahip bireyler gibi büyük yatırımcılara hizmet verir.

İlgili Haberler