BMC 985 milyon TL'ye ihaleyle satılacak

BMC 985 milyon TL'ye ihaleyle satılacak

TMSF, BMC'yi 985 milyon lira muhammel bedelle satışa çıkardı

A+A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı.

TMSF'nin, BMC'ye ait olan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, gayrimenkuller, menkuller (makine teçhizat, demirbaş vs.) Türk Patent Estitüsü nezdindeki haklar (marka, patent ve endüstriyel tasarımlar) ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dahil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşan "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü satışa çıkarttığı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

BMC için muhammen bedel 985 milyon lira olarak belirlenirken, satış ihalesine katılacak olanların 98,5 milyon lira nakit teminat yatırması gerekiyor. İhale 10 Nisan saat 11.00'de TMSF'nin İstanbul'da bulunan merkezinde yapılacak.

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup, Kurulun onayı ile sonuçlandırılacak. Satış Komisyonu, Şartname'deki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren "katılımcılar" arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların “kısa listesi"ni oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin olarak TL cinsinden verilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 11 Nisan 2014 tarihinde saat 11.00’de  TMSF'nin İstanbul adresinde yapılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.