Birleลmiล Milletler ฤฐnsan Haklarฤฑ Komiseri Michelle Bachelet, Suudi gazeteci Cemal Kaลฤฑkรงฤฑโnฤฑn akฤฑbetine iliลkin soruลturmanฤฑn saฤlฤฑklฤฑ yapฤฑlabilmesi iรงin ฤฐstanbulโdaki Suudi diplomatlarฤฑn dokunulmazlฤฑฤฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑ istedi.
Washington Post yazarฤฑ Kaลฤฑkรงฤฑ, 2 Ekimโde evlilik iลlemleri iรงin Suudi baลkonsolosluฤuna gitmiลti. Bu tarihten sonra gazeteciden haber alฤฑnamฤฑyor.
ฤฐstanbul polisi, Kaลฤฑkรงฤฑโnฤฑn kaybolmasฤฑndan 13 gรผn sonra dรผn gece Suudi yetkililerin izin vermesi sonrasฤฑ konsoloslukta ilk araลtฤฑrmasฤฑnฤฑ yapabilmiลti. Suudi baลkonsolosun konutunda arama izni de bugรผn รถฤle saatleri itibarฤฑyla polise verildi.
Bachelet, son geliลmelerle ilgili gazetecilere yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Tรผrkiye ve Suudi Arabistanโฤฑ Kaลฤฑkรงฤฑโnฤฑn kaybolmasฤฑ ve รถldรผrรผlmรผล olma ihtimaliyle ilgili tรผm bildiklerini aรงฤฑklamaya รงaฤฤฑrdฤฑ.
Diplomatik mekanlarฤฑn yanฤฑsฤฑra yetkililerin sahip olduฤu dokunulmazlฤฑฤฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ gerektiฤini belirten Bachelet,โDiplomatik dokunulmazlฤฑk, olanlarฤฑn ve sorumlularฤฑn belirlenmesini engellemek iรงin kullanฤฑlmamalฤฑdฤฑrโ diye konuลtu.
Dokunulmazlฤฑklar kaldฤฑrฤฑlmadฤฑฤฤฑ iรงin polis konsolosluk yetkililerini sorgulayamฤฑyor.







