BNP Paribas'a 10 milyar dolarlık şok

BNP Paribas'a 10 milyar dolarlık şok

ABD Adalet Bakanlığı, BNP Paribas'ın 10 milyar doların üzerinde ceza ödemesini istiyor

A+A-

ABD Adalet Bakanlığı, BNP Paribas'ın 10 milyar doların üzerinde ceza ödemesini istiyor. Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD Adalet Bakanlığı, ABD'nin İran ve diğer ülkelere uyguladığı yaptırımları yıllardır ihlal ettiği suçlamaları ise soruşturduğu BNP Paribas'ın, bu adli soruşturmanın sona erdirilmesi için 10 milyar  doların üzerinde bir ceza ödemesi yönünde bastırıyor. 

Kaynaklar, bunun ABD'de bir bankanın ödediği en büyük cezalardan  biri olacağını ifade ediyorlar. ABD Adalet Bakanlığı ile BNP Paribas arasında bir anlaşmaya varılmasını daha haftalar alacağını belirten kaynaklar, nihai anlaşmada toplam ceza tutarının 10 milyar doların altında olabileceğine işaret ediyorlar. BNP Paribas'ın 8 milyar doların altında bir ceza  ödemek için çalıştığı, ancak böyle bir rakamın müzakereler sırasında  hiç telaffuz edilmediğini de belirtiyorlar. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.