Bailey, ฤฐngiliz The Yorkshire Post gazetesine verdiฤi rรถportajda, enflasyondaki yรผkseliลin kalฤฑcฤฑn bir hal almasฤฑnฤฑn รถnlenmesi iรงin รงalฤฑลacaklarฤฑna iลaret ederek, โElimizde son derece hassas ve zorlu bir iล var. Bunun kalฤฑcฤฑ bir hale gelmesini, ki gerรงekleลmesi halinde aรงฤฑk bir ลekilde รงok zarar verici olur, engellemek zorundayฤฑz.โ ฤฐfadelerini kullandฤฑ.
Bailey, โAรงฤฑk bir ลekilde hedefin รผzerinde olan enflasyona iliลkin endiลeliyim. Maalesef eฤer tahminlerimize bakarsanฤฑz, korkarฤฑm ki (enflasyonun) daha da yรผkselecek.” yorumunu yaptฤฑ.
โBazฤฑ รงok bรผyรผk ve istenmeyen fiyat deฤiลimleri var.โ ifadesini kullanan Bailey, enerji piyasasฤฑndaki geliลmelerin bankanฤฑn enflasyona iliลkin tahminlerinin daha uzun sรผreli olabileceฤine iลaret ettiฤinin kaydetti.
Bailey aรงฤฑklamasฤฑnda, โลimdi ve gelecek zaman arasฤฑnda รงok ลey olabilir. Bu yรผzden spekรผlasyon yapmayacaฤฤฑm. Ancak ลu anda, ileriye dรถnรผk eฤri (enflasyonun) daha yรผksek olacaฤฤฑna iลaret ediyor. Bu, enflasyonun kalฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsterir, bu nedenle geรงicilik daha uzun sรผrer. โ yorumunda bulundu.
Uzmanlara gรถre, piyasalar ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑโnฤฑn yรผkselen enflasyon karลฤฑsฤฑnda bu yฤฑlฤฑn sonuna kadar en az bir faiz artฤฑลฤฑna gitme olasฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ ortalama yรผzde 90 olarak fiyatlฤฑyor.
ฤฐngiltereโde tรผketici fiyat endeksi (TรFE) bu yฤฑlฤฑn aฤustos ayฤฑnda yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 3,2 artarak 2012’nin mart ayฤฑndan bu yana en hฤฑzlฤฑ yรผkseliลini kaydetmiลti.
ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ, yรผzde 2 hedef seviyesini ikiye katlayarak bu yฤฑlฤฑn sonunda enflasyonun yรผzde 4โe ulaลacaฤฤฑnฤฑ, 2022 ve 2023 yฤฑlฤฑnda ise gerileyeceฤi tahmininde bulunuyor.







