BOE Baลkanฤฑ Carney, ฤฐngiltere’nin AB’den ayrฤฑlmasฤฑ halinde karลฤฑ karลฤฑya kalฤฑnacak ekonomik riskler iรงin uyardฤฑ
ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Mark Carney, 23 Haziran’da yapฤฑlacak referandumdan ฤฐngiltere’nin AB’den ayrฤฑlmasฤฑ yรถnรผnde bir karar รงฤฑkmasฤฑ halinde ฤฐngiliz ekonomisinin karลฤฑ karลฤฑya kalacaฤฤฑ riskler konusunda uyardฤฑ.
Lordlar Kamarasฤฑ’nda konuลma yapan Carney, AB’den ayrฤฑlma yรถnรผnde รงฤฑkacak bir referandum sonucunun ticaret, yatฤฑrฤฑmlar ve bรผyรผmeyi vurma potansiyeli nedeniyle ฤฐngiltere’nin ekonomik gรถrรผnรผmรผ konusunda uzun sรผreli bir belirsizliฤe yol aรงabileceฤini ifade etti.
AB’den ayrฤฑlma yรถnรผnde bir kararฤฑn varlฤฑk fiyatlarฤฑnฤฑ ve ekonomide kredi arzฤฑnฤฑ da vurabileceฤini belirten Carney, bรถyle
bir geliลmenin ฤฐngiltere’de deniz aลฤฑrฤฑ gelirler ile harcamalar arasฤฑndaki aรงฤฑฤฤฑn finansmanฤฑnฤฑ daha pahalฤฑ hale getireceฤi uyarฤฑsฤฑnda da bulundu.
Carney konuลmasฤฑnda, ฤฐngiltere’nin AB’den ayrฤฑlmasฤฑ halinde karลฤฑ karลฤฑya kalacaฤฤฑ risklere iliลkin deฤerlendirmenin siyasi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ vurgularken, risklerin hali hazฤฑrda ortaya รงฤฑkmaya baลladฤฑklarฤฑnฤฑ da ifade etti.







