BofA, S&P 500 için yıl sonu hedefini %7 artırdı

BofA, S&P 500 için yıl sonu hedefini %7 artırdı

BofA, yapay zeka destekli ekonomik büyümeye güveniyor

A+A-

Bank of America, S&P 500 yıl sonu fiyat hedefini %7 artırarak 4600'e yükseltti. Stratejik analistlerin yükseliş tahmini, sağlam ekonomik büyümeyi besleyecek faktörlerden bazıları olarak üretkenlik, verimlilik ve daha az emek yoğunluğunu vurguladı.

Stratejistler, otomasyon ve yapay zeka kaynaklı üretkenlik artışlarının hisse senedi piyasaları üzerinde de kayda değer bir etkisi olabileceğini söylediler.

BofA'ya göre, yapay zeka destekli ekonomik büyüme, hisse senedi risk primini (ERP) düşürme potansiyeline sahip. Bu, hisse senetlerinin daha cazip hale gelmesine ve fiyatların yükselmesine yol açabilir.

Stratejistler, yükselen faiz oranlarından etkilenen şirketlerin bile yapay zeka ve otomasyon yoluyla öz sermaye sürelerini azaltma kabiliyetine sahip olduğunu belirttiler. Bu, şirketlerin karlılığını artırmaya ve hisse senedi fiyatlarını desteklemeye yardımcı olabilir.

Son olarak, BofA stratejistleri, yatırımcıları daha iyi görünürlük nedeniyle sermaye ağırlıklı endeks yerine eşit ağırlıklı S&P 500'ü dikkate almaya çağırdı.

İlgili Haberler