* Bank of America stratejisti Michael Hartnett, rekor seviyedeki fiyatlara raฤmen altฤฑn alฤฑnmasฤฑnฤฑ tavsiye ediyor.
* Hartnett, Fed’in olasฤฑ faiz indirimlerinin yeni enflasyonu tetikleyebileceฤini ve bunun da altฤฑn iรงin yรผkseliล olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
* Altฤฑnฤฑn yฤฑlbaลฤฑndan bugรผne yaklaลฤฑk %20’lik rallisi ile New York borsasฤฑndaki ABD teknoloji hisselerinden daha iyi performans gรถsteriyor.
Bank of America’nฤฑn yatฤฑrฤฑm stratejisti Michael Hartnett, sarฤฑ metal rekor seviyelerde seyretmesine raฤmen yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn altฤฑn almaya devam etmeleri gerektiฤini belirtti.
Hartnett, Perลembe gรผnรผ yayฤฑmladฤฑฤฤฑ bir notta, yatฤฑrฤฑmcฤฑlara “merkez bankalarฤฑnฤฑn yaptฤฑฤฤฑnฤฑ yapmalarฤฑ… ve altฤฑn almalarฤฑ” gerektiฤini ifade etti.
Hartnett’e gรถre, Federal Rezerv’in รถnรผmรผzdeki aylarda gerรงekleลtireceฤi faiz indirimleri, gelecek yฤฑl enflasyonda bir toparlanma riski oluลturabilir ve altฤฑn gibi reel varlฤฑklar, tarihsel olarak enflasyon dรถnemlerinde gรผรงlรผ performans gรถstermiลtir.

Hartnett’in bu yorumlarฤฑ, altฤฑn fiyatlarฤฑnฤฑn yฤฑlbaลฤฑndan bu yana yaklaลฤฑk %20 artarak S&P 500’รผn kazanรงlarฤฑnฤฑ geride bฤฑraktฤฑฤฤฑ ve teknoloji hisselerinden daha iyi performans sergilediฤi bir dรถnemde geldi. Hartnett, altฤฑnฤฑn bu yฤฑl ABD teknoloji hisselerinden daha iyi performans gรถsteren tek varlฤฑk olduฤunu vurguladฤฑ.
Altฤฑnฤฑn yรผkseliลinin ilginรง bir รถzelliฤi ise, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn bu yรผkseliลi kovalamฤฑyor olmasฤฑ. Altฤฑn, bu yฤฑl ลu ana kadar net 2,5 milyar dolarlฤฑk รงฤฑkฤฑล yaลadฤฑ, bu da yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn deฤerli metalin rekor rallisi sฤฑrasฤฑnda kar elde ettikleri anlamฤฑna geliyor. Bu da altฤฑn alฤฑmlarฤฑnฤฑn artฤฑk bรผyรผk oranda baลka yani yeni yatฤฑrฤฑmcฤฑlarbir kesimden geldiฤini gรถsteriyor.
Hartnett, rekor seviyedeki altฤฑn fiyatlarฤฑ ile bu negatif รงฤฑkฤฑลlarฤฑn, “yalnฤฑzca eลi benzeri gรถrรผlmemiล merkez bankasฤฑ alฤฑmlarฤฑyla” aรงฤฑklanabileceฤini belirtti ve 2023 yฤฑlฤฑnda รin Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn en bรผyรผk altฤฑn alฤฑcฤฑsฤฑ olduฤuna dikkat รงekti.
Potansiyel altฤฑn ETF’leri arasฤฑnda, Hartnett’in “en yรผksek puan” olarak nitelendirdiฤi IAUM ve GLDM bulunuyor.
Altฤฑnฤฑn onsu Cuma gรผnรผ %1,23 artฤฑลla 2.547,60 dolardan iลlem gรถrdรผ ve Salฤฑ gรผnรผ ulaลฤฑlan gรผn iรงi rekor seviyesinin sadece 23 dolar altฤฑnda kaldฤฑ. Fiyatlar o kadar yรผksek ki, standart bir kรผlรงe altฤฑn artฤฑk 1 milyon dolara mal oluyor.







