Michael Hartnett รถncรผlรผฤรผndeki stratejistler โyรผksek faiz, dรผลรผk kรขrlฤฑlฤฑk=kredi ve hisse senetleri iรงin kรถtรผ kokteylโ isimli rapor kaleme aldฤฑ.
Stratejistler, yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda faiz ลoklarฤฑ, ikinci yarฤฑsฤฑnda da resesyon paniฤi nedeniyle her iki varlฤฑk sฤฑnฤฑfฤฑ iรงin negatif getiri beklentileri olduฤunu belirtti.
ABD Merkez Bankasฤฑโnฤฑn ลahinleลen sรถylemi, bu sene hisse senedi piyasalarฤฑnda ลok etkisi yarattฤฑ, MSCI Endeksi yรผzde 5 dรผลtรผ. Nasdaq Endeksinde de bu hafta teknoloji gibi hisselerin รถncรผlรผฤรผnde dรผzeltme yaลandฤฑ.
Stratejistler Fedโin getiri eฤrisinin gerisinde olduฤunu ve bankanฤฑn gelecek hafta gerรงekleลecek toplantฤฑda faizleri 50 baz puan artฤฑrmasฤฑ gerektiฤini dile getirdi.
Hisse senetleri iรงin de Hartnett โNew York Fed imalat aktivitesi gibi bazฤฑ รถncรผ gรถstergeler dรผลmeye baลladฤฑ. Bu da yรผksek korelasyonlu hisse senetleri iรงin olumsuzโ yorumunu yaptฤฑ.
BofAโnฤฑn EPFR Global verilerine dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ rakamlara gรถre kรผresel hisse senetlerindeki satฤฑลa raฤmen yฤฑlฤฑn ilk 13 gรผnรผnde hisse senetlerine 52 milyar dolarlฤฑk giriล oldu. 2021โin aynฤฑ dรถneminde bu rakam 53 milyar dolardฤฑ.







