BOJ enflasyon tahminini düşürdü

BOJ enflasyon tahminini düşürdü

Japonya Merkez Bankası açıkladığı çeyrek dönem raporunda enflasyon için tahminlerini aşağı yönlü revize etti

A+A-

Japonya Merkez Bankası bugünkü para politikası toplantısı sonuçları ile birlikte açıkladığı çeyrek dönem raporunda enflasyon için tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 

Para politikasında değişiklik yapmayan BOJ, bastırılmış enflasyonun devasa teşvik programını bir süre daha devam ettirmek zorunda kalacağı yönündeki piyasa beklentilerini güçlendirecek açıklamalar yaptı. 

BOJ yayınladığı çeyrek dönem raporunda, ekonominin fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için ivmesini devam ettirdiğini, ancak bu ivmenin güçlenmeden yoksun olduğunu belirtti. Raporda, fiyat görünümüne yönelik risklerin aşağı yönlü olduğu da ifade edildi.

Çekirdek TÜFE için 2018-2019 mali yılı medya tahminini Temmuz ayındaki yüzde 1,1'den yüzde 0,9'a indiren BOJ, 2019-2020 mali yılı çekirdek TÜFE beklentisini de yüzde 1,5'ten 1,4'e düşürdü. 2020-2021 mali yılı için çekirdek TÜFE beklentisi de yüzde 1,6'dan 1,5'e indirildi.

BOJ ayrıca 2018-19 mali yılı için reel GSYH büyüme tahminini yüzde 1,5'ten 1,4'e düşürdü. 2019-20 için GSYH büyüme tahminini ise yüzde 0,8 olarak korudu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.