BOJ:Faiz oranlarını yine inderebiliriz

BOJ:Faiz oranlarını yine inderebiliriz

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Enflasyonu artırmak iççin daha fazla politika seçeneği kullanmaya hazır olduklarını söyledi

A+A-

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Banka'nın teşvikleri daha faz artırmak için hareket alanı olduğunu ve enflasyon hedefini yakalamak için gerektiğinde faiz oranlarını daha da indirmeye hazır olduklarını söyledi. 

BOJ'un geçtiğimiz hafta aldığı faizleri negatife indirme kararını, modern merkez bankacılık tarihinin en güçlü para politikası çerçevesi olarak tanımlayan Kuroda, eğer bu gevşeme adımları çalışmaz ise ekonomiyi canlandırmak için yeni kaynaklar kullanmaya açık olmaya devam ettiklerini vurguladı.

Kuroda, "Eğer araç setimizdeki mevcut tedbirlerin yüzde 2 enflasyon hedefimizi yakalamak için yeterli olmadığına karar verirsek, yapmamız gereken yeni araçlar icat etmek olacak. Parasal gevşeme için tedbirlerde sınır olmadığı konusunda ikna oldum" diye konuştu. Bununla birlikte Kuroda, Japon ekonomisinin yavaş şekilde toparlanmakta olduğunu ve yüzde 2 enflasyon hedefini başarmanın düşen enerji maliyetleri nedeniyle beklenenden daha uzun süreceğini de ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.