Booking.com otelleri vurdu!

Booking.com otelleri vurdu!

Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasının ardından yaşanan rezervasyon kayıpları nedeniyle otelciler sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

A+A-

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Booking.com üzerinden rezervasyon yaptıramamanın oteller açısından kayba neden olduğunu söyledi.

Ayık, bu durumdan hem büyük otellerin hem de küçük otellerin etkilendiğini aktararak, "Kıyı bölgelerinde tur operatörleriyle çalışan oteller belki bir nebze daha az etkilenmiş olabilir." diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 22 Haziran'da Booking.com yetkililerini kabul edeceğini ifade etmesine ilişkin Ayık, "Bu konunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Türkiye'nin ve sektörün önünde sorun gibi tutmamak lazım. Oteller kısmını iyi irdelemek, yaşanan kayıplara daha iyi bakmak lazım. Burada seyahat acentalarının çok büyük kayıpları yok, esas kaybı yaşayan konaklama tarafıdır." dedi.

"TEDBİR KARARI KALDIRILMALI VE MAHKEME SONU BEKLENMELİ"

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise dünyadaki ve sektördeki hızlı gelişmeler ve geleneksel satış kanallarının hızla yerini teknolojiye bıraktığı bugünlerde dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasında yer alma hedefi olan Türkiye'nin küresel gelişmelerin karşısında olmak gibi bir uygulamaya geçeceğinin beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Bayındır, söz konusu davanın hukuki süreci dikkate alınarak, tedbir kararının kaldırılması ve mahkeme sonucunun beklenmesinin birliğin ve sektörün beklentisi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde konaklama sektörünün tamamının olumsuz etkilenmesinin yanında, bu kararla birlikte özellikle Anadolu'da yer oteller, küçük oteller, pazar paylarının büyük bir kısmını Booking.com’dan sağlayan otellerin bir anda tüm kaynakları kesilmiştir. Hukukun üstünlüğü şüphesizdir ve Booking.com'un yasalara aykırılığı tespit edilmesi halinde yanlış ve haksız rekabete yol açan uygulamalarını düzeltilmesi sağlanmalıdır ancak yargılama sürecinin devam etmesine karşın Booking.com’un faaliyetinin durdurulması, Booking.com'dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte olmuştur." (Habertürk)

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.