Borsa 199 puan yükselişle açıldı

Borsa 199 puan yükselişle açıldı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününe 199 puanlık yükselişle 82.392 puandan başladı

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününe 199 puanlık yükselişle 82.392 puandan başladı. 

Uzmanlar geçen hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikasını daha da gevşetmesinin ardından yükselişe geçen ve ABD'de faiz artışının öteleneceği beklentisiyle kazanımlarını koruyan hisse senetlerinin yükseliş ivmesini 82,500 düzeyine kadar sürdürmesi bekleniyor.

VİOP'da bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.29 yükselişle 102.3250 seviyesinde işlem görüyor.

BIST-100 endeksi Cuma gününü 82,193.1 puandan kapanış yapmıştı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen hafta tahvil alımlarına başlayacağını açıklayarak gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının para politikasına devam ettiklerini gösterirken, ABD'de Cuma günü beklentilerin oldukça altında açıklanan istihdam verisi Fed'in erken faiz artıracağına yönelik gelişen piyasalarda baskı yaratan beklentileri öteledi.

Bugün yurtiçinde saat 10:00'da açıklanacak olan Temmuz ayı sanayi üretimi verisi izlenecek. Asya borsaları, Çin'de açıklanan ticaret verilerinin büyümeye dair endişeleri giderememesinin ardından bugün düştü.

Çin'de açıklanan verilere göre, Ağustos'ta ihracat beklentilerin üzerinde artarken, ithalat beklenmedik bir biçimde düşüş kaydetti ve ticaret fazlası rekor yüksek seviyeye ulaştı.

MSCI'ın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.2 düşerken, Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0.2 artıda kapandı.

Gelişmekte olan Asya ülke borsalarındaki gerilemeye karşılık Avrupa'da hisse vadeli işlemleri yükselişle açılışa işaret ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.