Borsa 80.940 puanla güne başladı

Borsa 80.940 puanla güne başladı

Dün 81 bin puanı tekrar deneyen ancak günü yükselişle kapatsa da bu seviye üstüde tutunamayan borsa bugüne de yükselişle başladı.

A+A-

Dün 81 bin puanı tekrar deneyen ancak günü yükselişle kapatsa da bu seviye üstüde tutunamayan borsa bugüne de yükselişle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftanın ikinci işlem gününe 116 puanlık artışla 80.940 puandan başladı.

 Borsa İstanbul'un güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra jeopolitik gelişmeler ve global piyasalardaki hareketleri izlemesi beklenirken, tatilin ardından ABD piyasalarının bugün yeniden açılmasıyla işlem hacminin artacağı öngörülüyor.

Bugün yurtiçinde veri açıklaması bulunmazken, yurtdışında ABD imalat PMI ve ISM imalat endeksi verileri izleniyor.

Finansinvest'in günlük bülteninde, "Endeksin güne yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Günün devamında ise endekste zayıf görünüm sürebilir. ABD spot piyasalarının da açılmasıyla birlikte işlem hacimlerinin bugün yeniden artabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadede yakın çevremizde yaşanan jeopolitik gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

Borsada endeks dün yüzde 0.64 artışla 80,824 puandan kapanış yapmıştı. BIST 100 için 80 bin hala önemli destek noktası olarak önemini korurken 81.500'e yaklaşılmasıyla artan satışlar nedeniyle bu seviye de ciddi bir direnç noktası durumunda.

Küresel piyasalar ABD'deki dünkü tatilin ardından bugün Ukrayna krizi ve euro'nun zayıflamasını yakından takip edecek. Asya piyasaları güne düşüşle başladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.