Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, banka hisselerinde yaลanan sert satฤฑลlarฤฑnฤฑ nardฤฑndan geriledi ve gรผnรผ yeniden 8 bin puanฤฑn altฤฑnda tamamladฤฑ. Endeks gรผnรผ 60,08 puan kayฤฑpla 7.950,06 puandan tamamlarken hisse senetleri ortalama yรผzde 0,75 deฤer yitirdi. Endeks bรถylece son altฤฑ iลlem gรผnรผn iรงinde beลinci defa deฤer yitirmiล oldu.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 4,35, holding endeksi yรผzde 1,26 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 3,52 ile turizm, en รงok gerileyen ise bankacฤฑlฤฑk oldu.
Analistler, kรผresel piyasalarda ABD ekonomisinde “yumuลak iniล” senaryolarฤฑnฤฑn gรผรง kazanmasฤฑnฤฑn etkilerinin gรถrรผldรผฤรผnรผ belirtti.
Merkez bankalarฤฑnฤฑn mart ayฤฑnda faiz indirimine baลlayacaฤฤฑna dair beklentilerin gรผรง kaybetmeye devam ettiฤini aktaran analistler, ekonomilerin resesyona girmeden bu dรถnemi atlatabileceฤi yรถnรผndeki umutlarฤฑn risk iลtahฤฑnฤฑ desteklediฤini dile getirdi.
Yarฤฑn yurt iรงinde veri gรผndeminin sakin olacaฤฤฑnฤฑ, yurt dฤฑลฤฑnda ise Japonya’da dฤฑล ticaret dengesi ile ABD ve Avrupa’da aรงฤฑklanacak imalat Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksi (PMI) verilerinin รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ ifade eden analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 7.900 puanฤฑn destek, 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







