Borsa bugünden itibaren tek seans

Borsa bugünden itibaren tek seans

BISTECH projesi kapsamında, bugünden itibaren Borsa İstanbul'da tek seans uygulamasına başlıyor.

A+A-

Borsa İstanbul, NASDAQ ile yaptığı işbirliği sonucunda hayata geçirdiği BISTECH projesi kapsamında, bugünden itibaren Borsa İstanbul'da tek seans uygulamasına başlıyor.

BIST'ten yapılan açıklamada, "Öğlen bir saat sürekli müzayede işlemlerine ara verilecek, bu arada da tek fiyattan emir toplama gerçekleştirilecek" denildi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, fiyat marjı seanslık yüzde 10 yerine, günlük yüzde 20 olarak uygulanacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, BISTECH projesinin devreye alınması ile birlikte; seansın açılış, gün ortası tek fiyat ve kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge fiyatı hesaplanarak yayımlanacak.

Daha önce birinci seans sonunda üretilen marj, işlem defteri, açık ve tüm emirler defteri dosyaları artık oluşturulmayacak.

Veri yayınının gün içinde kesintisiz devam edeceği belirtilen açıklamaya göre, gün ortasında 1230-1325 arasında tüm piyasa tek fiyat emir toplama aşamasında olacağından endeks ve fiyat değişiminin söz konusu olmayacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.