Borsa eksiye döndü, dolar 2.14'e yükseldi

Borsa eksiye döndü, dolar 2.14'e yükseldi

ABD verileri ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin açıklamalarının etkisiyle Borsa İstanbul'da endeks eksiye döndü. Dolar serbest piyasada 2.14'e kadar yükseldi

A+A-

ABD verileri ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin açıklamalarının etkisiyle Borsa İstanbul'da endeks eksiye döndü. Döviz ve faiz ise yükseldi

İlk seansı artıda tamamlayan borsada endeks ikinci seansta ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin oldukça üstünde gelmesi nedeniyle düşmeye başladı. İkinci seans açılışından sonra 77.317 puana kadar yükselen BIST 100 veriler sonrası banka hisselerinde artan satışlarla 76.469 puana kadar geriledi. 

Haziran ayı beklentisi 212 bin olan ABD'de tarım dışı istihdamı verisinin 288 bin ile beklentilerin üstünde çıkması ile 2.13'ün hemen üstünde olan dolar ise 2.14'ün üstüne yükseldi. Tahvil bono piyasasında ise iki yıllık gösterge tahvilin faizi, yüzde 8.34'ten yüzde 8.47'ye kadar yükseldi.

FED Başkanı Yellen dün yaptığı açıklamada finansal istikrara değil istihdama odaklanılacağını açıklamıştı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.