Borsa faiz artırımı beklentisiyle yükseliyor

Borsa faiz artırımı beklentisiyle yükseliyor

İlk seansta 63 bin 500'lere gerileyen endeks Merkez Bankası'nın yarın yapacağını açıkladığı toplantı duyurusu ile ikici seansta yükselmeye başladı

A+A-

 Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ikinci seansa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yapılacağını açıklaması ile ilk seans kapanışına göre 1.246,15 puanlık yükselişle 64.800,29  puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, ilk seans kapanışına göre ortalama yüzde 1,96 oranında değer kazanırken, cuma günü kapanışına göre ise 372,77 puan ve yüzde 0,58 oranında yükseliş kaydetti.

Analistler, ilk seans bittikten sonra TCMB'nin, "PPK yakın dönem gelişmelerinin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla, yarın akşam toplanacak" açıklamasının ilk seansta negatif seyreden piyasaları pozitife çevirdiğini belirtiyor. Döviz kurlarında sert düşüşlerin ardından BIST 100 endeksinin de 2. seansa güçlü alışlarla başladığını ifade eden analistler, yarınki PPK öncesinde pozitif görünümün korunacağını tahmin ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.