Borsa günü düşüşle kapattı

Borsa günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi küresel piyasalar ve büyüme verisinin etkisiyle son üç haftanın en düşük kapanışını yaptı

A+A-

BORSATEK - Borsa İstanbul, küresel piyasalardaki satış dalgası ve bugün açıklanan üçüncü çeyrek büyüme verisinin etkisiyle günü yüzde 1.57 kayıpla kapattı.

BIST 100 Endeksi 1.472 puanlık kayıpla son üç haftanın en düşük seviyesi olan 92.227 puandan kapanırken işlem hacmi 4.43 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Borsada son iki haftadır ortalamadan daha iyi performans gösteren sanayi hisseleri bugün ortalama üstünde değer yitirdi. Sanayi hisselerindeki ortalama kayıp yüzde 2.21 seviyesinde gerçekleşti.

Seans sonuna doğru artan satışlarla kapanışını günün en düşük seviyesi civarında yapan BIST 100 Endeksi'nin küresel piyasalardaki satış baskısının etkisiyle yarına satış ağırlıklı başlaması bekleniyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.