Borsa günü kayıpla kapattı

Borsa günü kayıpla kapattı

Dünkü sert düşüşün ardından ilk seansta sınırlı da olsa yükselişle kapatan borsada ikinci seansta artan satışlar nedeniyle hisse senetleri ortalama yüzde 07. oranında değer yitirdi.

A+A-

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydının internette yayınlanması ile dün yüzde 3'ten fazla değer yitiren borsanın toparlanma çabası yeterli olmadı.

İlk seansta tepki alımları ile 211 puan yükselen endeks ikinci seansta Rusya ve Ukrayna'daki gelişmelerin TL'yi de zayıflatması nedeniyle geriledi. İlk seanstaki yüzde 0.75'lik kazancını geri veren endeks ikinci seans içinde 61.465 puana kadar geriledi. İlk seansa oranla 1.083 puan kaybeden endeks günü de 620 puanlık kayıpla 61.503 puandan yaptı. Gün sonu kapanışı ile hisse senetleri ortalama yüzde 1 oranında değer yitirirken, işlem hacmi 2.3 milyar TL oldu

TL'nin dolar karşısında güç kaybetmesi ve faizlerin yeniden yükselmesi ile satışların daha çok bankacılık hisselerinde yoğunlaştığı görüldü. Bankacılık sektör endeksi ikinci seansta yüzde 1.87, gün sonuda ise yüzde 1.32 oranında değer yitirdi.

İkinci seansta Garanti Bankası, Halkbank, VakıfBank, Akbank, Türk Hava Yolları, Emlak Konut GYO en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Ukrayna'da Rusya'nın müttefiki cumhurbaşkanı Viktor Yanukovich'in devrilmesinin ardından Kremlin yönetimi, şu ana kadarki en sert kararını alarak Rus askeri birliklerini Ukrayna yakınlarındaki tatbikat için teyakkuza geçirdiğini açıkladı.
Rusya'nın Karadeniz filosuna ev sahipliği yapan Ukrayna'nın Kırım bölgesi yakınlarındaki birlikleri teyakkuza geçirmesi küresel bazda güvenli liman varlıklara olan talebi tetikledi.

Uzmanlar ikinci seansta Rusya'nın Ukrayna yakınlarındaki birliklerini alarma geçirmesinin küresel piyasalarda risk algılamasını artırdığına dikkat çekiyor. Dolar/TL Rusya ve Ukrayna kaynaklı endişelerle 2.2303'e kadar yükselerek hisse senetleri üzerinde ayrıca baskı yarattı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.