Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 1,00 kazanรงla 4.923,23 puandan tamamlayarak tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek gรผnlรผk kapanฤฑลฤฑnฤฑ gerรงekleลtirirken, gรถrdรผฤรผ en yรผksek seviye rekorunu 4.970,36 puana taลฤฑdฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 48,89 puan artarken, toplam iลlem hacmi 114,6 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 3,07, holding endeksi yรผzde 0,60 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 5,53 ile spor, en รงok gerileyen ise yรผzde 1,85 ile madencilik oldu.
Analistler, รin’de “sฤฑfฤฑr Kovid-19” politikasฤฑna karลฤฑ protestolarฤฑn รผlke geneline yayฤฑlmasฤฑyla kรผresel pay piyasalarฤฑnฤฑn yeni haftaya negatif baลladฤฑฤฤฑnฤฑ, Borsa ฤฐstanbul’un ise pozitif ayrฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Bu hafta ABD’de aรงฤฑklanacak iล gรผcรผ piyasasฤฑ verilerinin, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) aralฤฑk ayฤฑ toplantฤฑsฤฑna yรถnelik beklentilerin ลekillenmesi aรงฤฑsฤฑndan รถnemli olduฤuna iลaret eden analistler, halihazฤฑrda bankanฤฑn politika faizini 50 baz puan artฤฑrmasฤฑna yรผzde 75 ile daha yรผksek ihtimal verildiฤini bildirdi.
Analistler, yarฤฑn yurt iรงinde dฤฑล ticaret dengesi, ekonomik gรผven endeksi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avro Bรถlgesi’nde ve ABD’de tรผketici gรผven endeksi, Almanya’da enflasyon ve Japonya’da iลsizlik oranฤฑnฤฑn รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ dile getirerek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 5.000 seviyesinin direnรง, 4.830 ve 4.680 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







