Borsa hafta ortasฤฑnda yeลile dรถndรผ. BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 140,84 puan artarken, toplam iลlem hacmi 89,3 milyar lira oldu.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 4,61, holding endeksi yรผzde 1,31 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 5,70 ile finansal kiralama faktoring, tek gerileyen ise 1,01 menkul kฤฑymet yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ oldu.
Analistler, kรผresel piyasalarda, ABD ekonomisinin “yumuลak iniล” yapabileceฤine yรถnelik senaryolarฤฑn gรผรง kazanmasฤฑyla baลlayan pozitif seyrin yurt iรงi piyasalara da taลฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
รte yandan, Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, bugรผn yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir gรผรงlรผkle temin ettiฤimiz gรผven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar baลlatฤฑyorlar. Dedikodular รผzerinden bir bardak suda fฤฑrtฤฑna koparmaya รงalฤฑลan fitne tรผccarlarฤฑnฤฑ kesinlikle umursamฤฑyoruz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Analistler, yarฤฑn yurt iรงinde Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (TCMB) Para Politikasฤฑ Kurulu (PPK) toplantฤฑsฤฑnda aรงฤฑklayacaฤฤฑ faiz kararฤฑ, reel kesim gรผven endeksi ve kapasite kullanฤฑm oranฤฑ, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) faiz kararฤฑ ile ABD’de bรผyรผmenin piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ bildirdi.
ECB’nin yarฤฑnki toplantฤฑsฤฑnda faizlerde deฤiลiklik beklenmediฤini vurgulayan analistler, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ECB Baลkanฤฑ Christine Lagarde’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑndan bankanฤฑn bundan sonraki politikalarฤฑna iliลkin ipuรงlarฤฑ arayacaฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnรง, 8.020 ve 8.000 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu dile getirdi.
TCMB PPK toplantฤฑsฤฑna iliลkin AA Finans’ฤฑn beklenti anketine katฤฑlan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranฤฑnฤฑn (politika faizi) 250 baz puan artฤฑrฤฑlarak yรผzde 45’e รงฤฑkarฤฑlacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyor.
Ekonomistlerin yฤฑl sonu politika faizi beklentilerinin medyanฤฑ ise yรผzde 38,75 oldu.







