Borsa için kritik gün

Borsa için kritik gün

Dün yüzde 3,87 oranında sert bir düşüş yaşayan BIST 100 Endeksi için bugün çok kritik olacak. Analistler endekste henüz taban arayışının sonlanmadığını düşünüyor.

A+A-

Borsa İstanbul 2023 yılının son işlem haftasına sert düşüşle girerken, geleceğe dair beklentilerde belirsizlik sürüyor. Yapı Kredi Yatırım'ın 26 Aralık 2023 tarihli teknik analiz bültenine göre bugün 7.250 puanın altına bir sarkma olması durumunda 7.000 seviyesi görülebilir.

Yapı Kredi Yatırım'ın teknik bülteni şöyle:

Noel tatili nedeniyle global piyasalarının önemli bir bölümünün kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde, BIST 100 Endeksi'nin son ayların en düşük hacmiyle sert gerilediğini gözlemliyoruz. Pazartesi gününü -%3.87 oranında değer kaybıyla 7,264 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi'nde, seans içi tepki yükselişleri şu aşamada zayıf kalmaya devam ediyor. Böylece zayıf yukarı atakların ardından direnç noktalarının aşağı baskı oluşturmayı sürdürdüğü piyasada, seans içerisinde önemli destek olarak izlediğimiz 7.500/7.400 bandı aşağı geçildi. Böylece devam eden aşağı hareket kapsamında, 7.250 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz. 7.250 altındaki hareketlerin sürdüreceği satış baskısının ise bir alt noktada destek olarak izlediğimiz 7.000 seviyesini hedefleyebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.

Şu aşamada satış baskısının sürdüğü ve henüz taban oluşumuna yönelik bir sinyalin bulunmadığı piyasada, 7.500 seviyesini artık ilk önemli direnç noktası olarak izliyoruz. Endeksin sert satış baskısından kurtularak yukarı yönde bir atak gerçekleştirebilmesi için ilk etapta 7.500 direncinin aşılması gerekiyor.

İlgili Haberler