Borsa ilk seansta 463 puan yükseldi

Borsa ilk seansta 463 puan yükseldi

Endeks ilk seansta 342 puanlık oldukça dar bir bant içinde hareket etti. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.75 oranında değer kazandı

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST-100 Endeksi ilk seansı yükselişle tamamladı. Dün siyasi tansiyonun yükselmesine paaralel sert düşüş yaşanan borsada bugün sınırlı da olsa tepki alımları yaşandı. Endeks ilk seans içinde 342 puanlık oldukça dar bir bant içinde hareket etti ve 462.9 puanlık artışla 62.586 puandan kapanışını gerçekleştirdi.  Hisse senetleri ortalama yüzde 0.75 oranında değer kazandı. Seans içinde en düşük 62.335 en yüksek ise 62.677 puan görüldü. İşlem hacmi de gerileyerek 840 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

İlk seansta bankacılık sektörü hisseleri ortalama yüzde 0.71, holding hisseleri ise ortalama yüzde 0.47 oranında değer kazandı. Turizm Endeksi yüzde 1.76 ile en çok değer kazanan sektör endeksi olurken, Teknoloji Endeksi sadece yüzde 0.01 oranında yükseldi. 

Uzmanlar ikinci seansta da sıkışık ve düşük işlem hacminin devam etmesini bekliyor. Yurtiçinde dünkü gelişmelerin siyasette süreci nasıl etkileyeceği, yurtdışında ise özellikle ABD'den gelecek ekonomik veriler endeksin gün sonu kapanışını belirleyecek önemli iki nokta olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.