Borsa kar satışıyla açıldı

Borsa kar satışıyla açıldı

Dün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ile yükselen ve 82 bin üstünde kapanış yapan BIST 100 Endeksi bugüne kar realizasyonu ile başladı

A+A-

Dün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ile yükselen ve 82 bin üstünde kapanış yapan BIST 100 Endeksi bugüne kar realizasyonu ile başladı. Dün son 6 haftanın zirvesinden yapılan kapanışın ardından endeks bugüne 123 puanlık kayıpla 82.102 puandan başladı.

Uzmanlar bugünün en önemli gündem maddelerinin Rusya ve Ukrayna liderleri arasında Minsk'te yapılacak görüşme ile TSİ 15:30'da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri olduğunu söylüyor. Ayrıca yurtdışında ayrıca euro bölgesi GSYH revizyon verileri açıklanacak, yurtiçinde ise veri açıklaması bulunmuyor.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi 2008 başından beri en yüksek seviyenin görülmesinin ardından yüzde 0.6 düşerken, Japonya'da hisse senetleri 2008 ortasından bu yana görülen en yüksek seviyeye yakın işlem gördü.

ABD borsaları enerji hisselerindeki kayıpların, ECB'nin açıkladığı yeni destek önlemleri sonrasında gelen kazanımları bastırmasıyla dün düştü. S&P 500 ve Dow gün içinde görülen rekor yüksek seviyelerden geri geldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.