Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,06 dรผลรผลle 99.269,27 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 62,86 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 3,4 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,31, holding endeksi yรผzde 0,18 dรผลรผล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,46 ile gฤฑda, iรงecek, en รงok gerileyen ise yรผzde 2,66 ile madencilik oldu.
Gรผne yรผkseliลle baลlayan ve 99.852,93 puana kadar รงฤฑkan BIST 100 endeksi, รถzellikle banka pay piyasalarฤฑnda etkisini artฤฑran kar satฤฑลlarฤฑyla dรผลรผลe geรงse de 99.000 puanฤฑn รผzerinde tutundu.
Analistler, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) รผyelerinin dรผn ve bugรผnkรผ aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn geรงen hafta Fed Baลkanฤฑ Janet Yellen’ฤฑn ลahin olarak deฤerlendirilen aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ destekler nitelikte olduฤunu belirterek, buna baฤlฤฑ olarak dolarฤฑn deฤer kazandฤฑฤฤฑnฤฑ, pay piyasalarฤฑnฤฑn ise satฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izlediฤini ifade etti.
Dolar/TL’nin 3,5486’ya kadar รงฤฑktฤฑฤฤฑna dikkati รงeken analistler, 3,54’รผn รผzerinde kalฤฑcฤฑlฤฑk saฤlanmasฤฑ durumunda teknik aรงฤฑdan yรผkseliล eฤiliminin devam edebileceฤini, bunun da pay piyasalarฤฑnฤฑn yรผkseliลini sฤฑnฤฑrladฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.
Analistler, BIST 100 endeksinin 100.000 seviyesinin direnรง, 98.500 seviyesinin destek konumunda olduฤunu belirterek, yarฤฑn ABD’de aรงฤฑklanacak 2’inci el konut satฤฑลlarฤฑ verisi ile jeopolitik geliลmelerin takip edileceฤini ifade etti.







