Borsa küresel verilerle yüzde 1.13 geriledi

Borsa küresel verilerle yüzde 1.13 geriledi

Dar bir bantta hareket eden endeks, ABD'den gelen ve faiz artırımının beklenenden daha önce olabileceğine yorumlanan açıklamalarla yüzde 1.13 değer kaybetti

A+A-

Gün içinde yatay bir seyir izleyen hisse senetleri, St Louis Fed Başkanı James Bullard'ın ABD ekonomisinin alışılagelmiş haline yaklaştığını söylemesinin Fed'in erken faiz artırabileceği endişelerini tetiklemesiyle küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşe paralel yüzde 1.13 kayıpla kapandı.

Bullard'ın açıklamalarının ardından yüzde 1.5'in üzerinde eksiye geçen BIST-100 endeksi yüzde 1.13 düşüşle 78,104.14 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 1.94 geriledi.

Bullard, işsizliğin bu yılın devamında yüzde 6'nın altına inmesini, enflasyonun ise yüzde 2'ye doğru yükseleceğini belirterek ekonominin alışılagelmiş haline beklenenden çok daha yaklaşmış olacağını söyledi.

Bullard, 2015'in ilk çeyreğinde faiz artırımlarına başlanabileceği görüşünü tekrar ederken, gelecek dört çeyrekte ABD ekonomisinin yüzde 3 büyümesini tahmin ettiğini söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.