BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 154,49 puan artarken, toplam iลlem hacmi 81,4 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 3,27 ve holding endeksi yรผzde 3,32 deฤer kazandฤฑ. Tรผm sektรถr endeksleri yรผkselirken, en รงok kazandฤฑran yรผzde 8,40 ile madencilik oldu.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) bu yฤฑl iki kez faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gidebileceฤine yรถnelik sรถylemlerin gรผรงlenmesiyle negatif bir seyir izlendiฤini ifade ederek, yurt iรงi pay piyasalarฤฑn pozitif ayrฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Haftaya yurt iรงi piyasalarฤฑn Kurban Bayramฤฑ tatili nedeniyle 1,5 gรผn aรงฤฑk olacaฤฤฑnฤฑ belirten analistler, yurt dฤฑลฤฑnda ise Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ, ABD’de bรผyรผme, yeni konut satฤฑลlarฤฑ, kiลisel gelir ve harcamalar, Almanya’da enflasyon, รin’de sanayi karlarฤฑ, Avro Bรถlgesi’nde enflasyon, tรผketici gรผven endeksi, Japonya’da sanayi รผretimi ve ฤฐngiltere’de bรผyรผme baลta olmak รผzere yoฤun veri gรผndeminin takip edileceฤini ifade etti.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 seviyelerinin direnรง, 5.400 ve 5.350 puanฤฑn direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







