Borsa negatif ayrıştı 1382 puan kaybetti

Borsa negatif ayrıştı 1382 puan kaybetti

Borsa İstanbul'da endeks AKP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladığı gün Irak'la ilgili değerlendirmeler nedeniyle 1.382 puan geriledi.

A+A-

Borsa İstanbul'da endeks AKP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladıı gün Irak'la ilgili değerlendirmeler nedeniyle 1.382 puan geriledi.

Güne yatay başlayan borsada endeks ilk seansı dar bir bantta geçirdikten sonra 46 puanlık artışla tamamladı. Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasına tepki vermeyen endeks ikinci seansta banka hisselerinde artan satışlarla gerilemeye başladı. 

Bankacılık hisselerinin yüzde 2.42 oranında değer yitirdiği haftanın ikinci işlem gününde endeks 77.107 puandan kapanırken hisse senetleri ortalama yüzde 1.76 oranında değer yitirdi. Endeksin en düşük 76.956, en yüksek 78.815 puanı gördüğü günde Garanit Bankası hisseleri yüzde 2.4, Akbank hisseleri yüzde 2.7, Halkbank hisseleri yüzde 2.83 oranında değer yitirdi.  Turkcell hisselerinin yüzde 3.8 oranında değer yitirmesinde UBS'in "AL" tavsiyesin "SAT"a çevirmesi ve hedef fiyat olarak 9.00 TL'ye düşürmesinin etkisi oldu

Uzmanlar, bugün açıklanan dış ticaret verilerinde Irak ile gerçekleşen ticarette bu ülkedeki kaos nedeniyle ciddi düşüş olduğunun ortaya çıkması ve bunun Türkiye için kredi riski anlamına gelen açıklamların piyasaların yönünü belirlediğini ifade ediyor. 

Endekste 77 bin seviyesinin önemli bir destek noktası olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bugün teknik olarak aşağı sarkma olarak kabul edilecek 76.956 puana kadar geri çekilmenin, önümüzdeki günlerde de yaşanması durumunda endeksin zayıflayabileceği uyarısında bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.