Tรผrkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Barฤฑล Pฤฑnarฤฑ harekatฤฑnฤฑn baลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yaklaลฤฑk yรผzde 12 deฤer kaybeden Borsa ฤฐstanbul dรผnkรผ anlaลmanฤฑn ardฤฑndan bugรผne sert yรผkseliลle baลladฤฑ.
ABD ile dรผn piyasalarฤฑn kapanฤฑลฤฑndan sonra imzalanan ateลkes anlaลmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 Endeksi gรผne yรผzde 3,7 deฤer artฤฑลฤฑyla baลladฤฑ. Bankacฤฑlฤฑk hisseleri ise aรงฤฑlฤฑลta yรผzde 5.08 deฤer kazandฤฑ.
Operasyon dรถneminde gรผndeme gelen yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn etkisiyle รถzellikle kamu bankalarฤฑ baลta olmak รผzere bankacฤฑlฤฑk hisselerindeki deฤer kaybฤฑ ortalamasฤฑ yรผzde 18’i geรงmiลti.
Tรผrkiye’ye dรถnรผk yaptฤฑrฤฑm รงalฤฑลmalarฤฑndan รถte ABD’de hakkฤฑndaki iddianame kabul edilen ve operasyon dรถneminde yรผzde 25.38 deฤer kaybederek 6.70 TL’den 5.00 TL’ye kadar gerileyen Halkbank hisseleri ise gรผne yรผzde 7.16 artฤฑลla baลladฤฑ







