Borsa tatil rehavetiyle yatay seyretti

Borsa tatil rehavetiyle yatay seyretti

Borsa İstanbul’da endeks haftanın ilk işlem gününü 29 puanlık küçük bir kayıpla kapattı. Bankacılık sektör endeksi 0.42 ve holding sektör endeksi ise yüzde 0.30 ile borsa ortalamasının üstünde değer yitirdi.

A+A-

Borsa İstanbul’da endeks haftanın ilk işlem gününü 29 puanlık küçük bir kayıpla kapattı. İlk seanstaki kayıplarının bir kısmını telafi eden endeks günü 73.446 puandan tamamladı. Bankacılık sektör endeksi 0.42 ve holding sektör endeksi ise yüzde 0.30 ile borsa ortalamasının üstünde değer yitirdi.

Avrupa borsalarında Paskalya tatili nedeniyle işlem yapılmamasına bağlı olarak endeksin oldukça dar bir bant içinde hareket etiği bugün işlem hacmi de 1.6 milyar TL ile yakın dönem ortalamasının oldukça altında kaldı. BIST 100 Endeksi bugün en yüksek 73.635 en düşük ise 73.134 puanı gördü.

Uzmanlar, Paskalya tatilinin yanı sıra Perşembe günü 23 Nisan nedeniyle işlem yapılmayacak olmasının da yatırımcıları risk almama konusunda uyardığına dikkat çekiyor.

Öte yandan faiz indirimi beklenmemesine rağmen Perşembe günü yapılacak PPK toplantısından olası sürpriz ihtimali de yatırımcıları temkinli olmaya itiyor. Merkez Bankası ocak ayında beklentileri de aşan bir oranda faiz artırımı yapmış, ancak hükümet ve hükümete yakın kaynakları seçim sonrasında daha yüksek sesle faiz indirimi yapılması gerektiğini dile getirmeye başlamıştı.
 

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.