Borsa yukarı İş Bankası aşağı

Borsa yukarı İş Bankası aşağı

Hafta sonu İş Bankası hakkında ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle haftaya sert düşüşle başlayan İş Bankası hisseleri ilk işlem gününü yüzde 2.14 kayıpla kapattı

A+A-

Twitter'da hükümet aleyhine yazılar yazan Fuat Avni tarafından İş Bankası hakkında ileri sürülen iddialar, bankanın hisselerinin haftanın ilk işlem gününde borsa yükselirken yüzde 2.14 değer yitirmesine neden oldu.

20 Şubat Cuma günü 6.53 liradan kapanan İş Bankası C hisseleri bugün açılışla birlikte hızla geriledi. İşlemlerin başlamasından hemen sonra 6.30 seviyesine kadar gerileyen hisse senedi kısmen de olsa toparlandı ve ilk seansı yüzde 2.76 kayıpla 6.35 liradan tamamladı.

İkinci seansta banka, ekonomi yönetimi ve siyasiler tarafından yapılan açıklamaların etkisiyle borsada endeks yükselmesine rağmen buna uyum sağlayamayan hisseler günü yüzde 2.14 kayıpla 6.39 liradan kapattı. 

Borsada hissele senetlerinin ortalama yüzde 0.94 değer kazandığı haftanın ilk işlem gününde, spekülasyonlar nedeniyle İş Bankası hisseleri deer kaybederken bankanın piyasa değeri de 630 milyon liralık kayıpla 28 milyar 755 milyon liraya geriledi.

Fuat Avni ismiyle Twitter'da hükümet aleyhine yayın yapılan ve özellikle Emniyet'teki bir çok operasyonu önceden deşifre eden hesaptan cuma günü piyasaların kapanışından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TMSF tarafından İş Bankası'na el koyulması talimatı verildiği iddia edilmişti.

 

İŞ BANKASI YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

TMSF İŞ BANKASI'NA DA EL KOYACAK

İŞ BANKASI HİSSE DETAY SAYFASI

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.