Borsa zor da olsa yükselişle kapandı

Borsa zor da olsa yükselişle kapandı

İkinci seansta 74.490 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi günü 292 puanlık artışla 74.938 puandan tamamladı.

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Cuma günü yapacağı Türkiye kredi notu değerlendirmesini bekleyen ve doların küresel piyasalardaki değer kazancını yakından takip eden borsa günü seans sonuna doğru gelen alımlarla küçük de olsa yükselişle kapattı.

Dün olduğu gibi bugün de dar bir bantta hareket eden BIST 100 endeksi ikinci seansta bir ara 74.490 puana kadar gerilemesine rağmen 292 puanlık ratışla 74.938 puandan kapandı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 0.4 değer kazandığı haftanın ikinci işlem gününde işlem hacmi 2.96 milyar lira oldu.

Uzmanlar her iki seansta da 75 bin puanın üstünü deneyen endeksin bu seviyelerde talebin güçlü olmaması nedeniyle tutunamadığını, bu görüntünün Fitch'in Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini açıklayacağı Cuma günü kadar devam edebileceğini belirtiyor.Yarın ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisi ve imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) takip edilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.