Borsada alıcılı açılış beklentisi

Borsada alıcılı açılış beklentisi

Dün seans sonuna doğru gelen alımlarla günü küçük de olsa yükselişle kapatan borsada bugün de alım ağırlıklı açılış bekleniyor

A+A-

Dün seans sonuna doğru gelen alımlarla günü küçük de olsa yükselişle kapatan borsada bugün de alım ağırlıklı açılış bekleniyor.

Sabah ilk veriler kur tarafında da düne oranla hafif bir gevşeme olduğunu gösteriyor. Uzmanlar borsada 74 bin desteğinde tutunma çabasının göründüğünü, ancak kısa vadeli dirençler yukarı kırılmadığı sürece bu desteğin çalışmakta zorlanacağını belirtiyor.

Türk lirası dün diğer gelişmekte olan para birimlerinden daha kötü performans gösterirken, sekiz ayın zirvesine yükselen dolar/TL, bu sabah saat 0853'te 2.2760/2.2769 seviyesine doğru geri çekilmişti.

VİOP'da bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.52 artışla 92.4000 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün saat 10'da TÜİK Ağustos ayı dış ticaret verilerini açıklayacak. Yurtdışında saat 10:55'te Almanya işsizlik, saat 11:30'da İngiltere GSYH, saat 12:00'de Euro bölgesi enflasyon ve işsizlik, saat 16:45'te ABD Chicago PMI ve saat 17:00'de ABD tüketici güven endeksi açıklanacak.

Asya borsalarının çoğu Hong Kong'ta yaşanan siyasi gerginlik ve protestolar üzerine yatırımcıların Çin'in göstereceği yaklaşımı beklemeleriyle bugün düşerken, dolar bir yıldan uzun sürenin en büyük aylık yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.