Borsada bugün yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

Borsada bugün yatırımcılar nelere dikkat etmeli?

A1 Capital Teknik Bülteni'ne göre bugün BİST 100 Endeksi'nde 7.300-7.200 bandını ilk önemli destek noktaları olarak takip edilmeli.

A+A-

A1 Capital BİST 100 Teknik bülteninde yılın son son iki işlem gününde Borsa İstanbul’da tepki alımları etkili olduğuna dikkat çekilerek ''Haftanın ilk günlerinde genele yayılır şekilde 7200 seviyesine kadar yaşanan satışlara rağmen, etkili olan alımlar ile 7300 seviyesinin üzerinde gerçekleşen kapanışı olumlu buluyoruz.'' değerlendirmesi yapıldı.

 BİST 100 Endeksi ile ilgili beklentiler şu şekilde ifade edildi:

''Son iki işlem gününde etkili olan tepki hareketleri sonrasında son dönemde zayıf seyreden kısa vadeli göstergelerin de tekrar toparlandığını görüyoruz. Son haftalar etkili olan satışlar sonrasında sert değer kayıpları görülen birçok hissenin kısa ve orta vadeli göstergelerinin toparlanıyor olması da 2024'ün ilk günlerine daha pozitif bakmamızı destekliyor. Yeni yılın ilk haftasında 7.300-7.200 bandını ilk önemli destek noktaları olarak takip edeceğiz. Bu destek bandının üzerinde kalındığı sürece endekste güç kazanımının devamını bekliyor olacağız. Bu beklentimiz paralelinde özellikle son haftalarda sert değer kaybeden hisselerde tepki alımlarının kademeli olarak yapılmasını uygun buluyoruz. Yükseliş denemelerinin devamı durumunda ise ilk etapta 7.529 seviyesini ara direnç olarak takip edeceğiz. Kısa vadeli kanalın üst bandının da geçtiği yer olan 7529 seviyesinin üzerinde gerçekleşebilecek kapanış endeks alım iştahının güçlendiğinin işareti olacaktır. 7529 seviyenin üzerinde yaşanabilecek tepki hareketlerinde ise 7794 ile 8015 seviyeleri haftalık bazda üst dirençler olarak hedeflenebilir.''

 

İlgili Haberler