Borsada düşüşle açılış bekleniyor

Borsada düşüşle açılış bekleniyor

Piyasalar, hafta sonu yapılması beklenen Kırım'daki referandum riskini almak istemiyor. Döviz ve faizde yukarı yönlü borsada ise aşağı yönlü açılış bekleniyor.

A+A-

Hafta sonunda Ukrayna'da yapılacak referandum öncesinde yatırımcıların küresel çapta riskli varlıklardan çıkmaları nedeniyle küresel piyasalar sert gerilerken, Borsa İstanbul'un da paralel olarak kayıplarla güne başlaması bekleniyor.

Son üç günü artıda kapatan ve hafta başından bu yana yüzde 0.4 yükselen BIST-100 endeksi dün 63,345.36 puandan kapandı. VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.82 düşüşle 75.8750 seviyesinde işlem görüyor.

Rusya'nın AB ve ABD'den yaptırım girişimlerine rağmen Ukrayna sınırına yakın bir bölgede askeri tatbikata başladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise dün Kırım'da Pazar günü Rusya'ya katılma referandumunun planlandığı gibi yapılması halinde ABD ve Avrupa ülkelerinin ciddi adımlarla karşılık vereceğini belirtti.

Asya borsaları Ukrayna'da hafta sonunda yapılacağı açıklanan referandum öncesinde artan gerginlik nedeniyle yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmalarıyla bugün bir ayın en düşük seviyesine geriledi. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.1, Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 2.7 düştü. Almanya'nın DAX vadeli işlemleri yüzde 0.9, Fransa'nın CAC 40 endeks vadeli işlemleri ise yüzde 0.6 ekside bulunuyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.