Borsada endeks 2014'ün zirvesinde

Borsada endeks 2014'ün zirvesinde

Seçim rallisine Fitch'in not açıklaması ve ABD'den gelen verilerin de eklenmesiyle Borsa İstanbul'da endeks bu yılın en yüksek seviyesini gördü

A+A-

ABD tarımdışı istihdam verisinin piyasa beklentilerinin altında artış kaydetmesinin ardından gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahındaki güçlenme ile Borsa İstanbul yönünü yukarı çevirirken, kademeli olarak yükselen endeks yıl içi en yüksek seviyelerini test etti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tarım dışı istihdam Mart ayında 192,000 ile beklentilerin altında artmasına karşılık sert kış koşullarının hafiflemesiyle yükseliş ivmesini korudu.

BIST 100 endeksi veri öncesi 1515'te 71,691.71 puan seviyesinde işlem görürken veri sonrasında 1,000 puan kadar çıkışla 72,683.23'e kadar yükseldi. Endeks daha sonra kazanımlarının bir kısmını kar realizasyonu ile geri verdi.

BIST-100'deki yükselişe bankacılık hisseleri öncülük ederken, saat 1611'de yüzde 1.25 artıdaydı. En çok işlem gören Garanti Bankası hisseleri yüzde 2.12, Halkbank yüzde 1.46, Vakıfbank yüzde 1.67 artıda.

Gelişmekte olan ülke tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki fonlardan yılın ilk çeyreğinde 50 milyar doları aşan çıkış olduktan sonra, ilk defa bu hafta giriş kaydedildi.

EPFR Global tarafından izlenen gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına ise 22 haftadır ilk defa net giriş gerçekleşti.

ABD tarımdışı istihdam ve işsizlik verileri, Fed'in para politikası açısından en büyük önemi taşıyan göstergeler arasında bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.