Borsada endeks 63 bini geçemedi

Borsada endeks 63 bini geçemedi

Haftanın son işlem gününde yüzde 1.25 yükselen endeks haftalık kayıplarının bir kısmını telafi etti. Borsadaki haftalık kayıp bu kapanışla yüzde 2.1 oldu

A+A-

Hafta başından bu yana artan siyasi tansiyon nedeniyle satış baskısı altında kalan BIST-100 endeksi, dolar/TL'deki toparlanmaya paralel son işlem gününde yüzde 1.25 yükselişle kapanarak haftalık kayıplarını kısmen telafi etti. Endeks, haftanın son işlem gününü dünkü kapanışa göre 774 puanlık yükselişle 62.553 puandan tamamladı.

Günlük işlem hacmi 2.3 milyar TL olurken, Bankacılık endeksi yüzde 0.77 holding endeksi yüzde 0.95 oranında yükseliş kaydetti.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi ocak ayı dış ticaret açığının 6,8 milyar dolar ile beklentilerden düşük gelmesinin pozitif etkisi ile yükselişini devam ettirdi. Gün içinde en yüksek 62.949,78 puana kadar yükselen endeks, son yarım saatte hafta sonu riskini almak istemeyen yatırımcıların satışları ile ikinci seanstaki kazançlarını geri verdi ve haftayı analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 62.500 puanın hemen üzerinde tamamladı.

Endeks bugünkü yükselişine karşın haftalık bazda önceki haftaya göre yüzde 2,09 oranında değer kaybederken aylık bazda ise yüzde 1,12 oranında yükseliş kaydetti. Endeks böylece üst üste üç ay süren düşüşünü sonlandırdı.

Analistler, gelecek hafta yurtiçinde şubat ayı enflasyon ve ABD şubat ayı tarım dışı istihdam verileri başta olmak üzere açıklanacak makroekonomik veriler ile Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Teknik olarak ise BIST 100 endeksinin 61.000 seviyesinin güçlü destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, olası yükselişlerde 65.000 - 65.500 aralığının direnç olarak öne çıktığını kaydediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.