Borsada endeks 80.713 puandan kapadı

Borsada endeks 80.713 puandan kapadı

BIST-100 endeksi yeni hükümetin kurulması çalışmalarını takiben yüzde 0.66 yükselişle 80,713.26 puandan kapandı.

A+A-

Seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kurulması sürecinin yön belirleyici olduğu hisse senetleri piyasası bugün dar bantta hareketin ardından yüzde 0.66 yükselişle kapanırken, bu akşam açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı yarınki seyir için yakından izlenecek.

BIST-100 endeksi yüzde 0.66 yükselişle 80,713.26 puandan kapandı.

Fed'in faiz artırımının da olasılıklar arasında değerlendirdiği para politikası toplantısı bugün sona erecek ve yazılı açıklama saat 2100'de yayımlanacak.

Bu ayki toplantıda faiz artırım kararı alınmasının düşük bir ihtimal olduğunu belirten Fed yetkilileri, istihdam, ücret ve tüketim verilerinin hakkındaki yorumları yakından izlenecek.

Ayrıca Fed'in yıl sonu faiz tahminleri de Fed'in faiz politikası hakkında ipuçları verecek.

Bir aracı kurum analisti piyasalardaki yön açısından bu akşamki Fed toplantısının beklendiğini belirterek, "Dünkü tepki alımlarının ardından Fed öncesi 700 puanlık dar bir aralıkta seyir gördük" dedi.

Endeks dün de sert satışların ardından gelen tepki alımlarıyla düşük hacimli işlemlerde günü yüzde 1.56 yükselişle kapatmıştı.

Borsa İstanbul'da seçimlerin ardından yeni bir koalisyon hükümeti kurulması sürecinde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta içinde koalisyon hükümeti kurmak için öncelikle Davutoğlu'nu görevlendirmesi bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.