Borsa ฤฐstanbulโda gong, dokuz yฤฑl aradan sonra yeniden รผlkemize getirilen Formula 1TM yarฤฑลฤฑ iรงin รงaldฤฑ.
Tรผm dรผnyada bรผyรผk ilgi gรถren, global dรผzeyde en bรผyรผk motor sporlarฤฑ organizasyonu olan Formula 1TM yarฤฑลlarฤฑnฤฑn Tรผrkiyeโye geliลine รถzel dรผzenlenen Gong Tรถreni; T.C. Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Finans Ofisi Baลkanฤฑ Prof. Dr. Gรถksel Aลan, Borsa ฤฐstanbul Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Prof. Dr. Eriลah Arฤฑcan, Borsa ฤฐstanbul Genel Mรผdรผrรผ Hakan Atilla, Intercity Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Vural Ak, Intercity ฤฐstanbul Park Genel Mรผdรผrรผ Sadi Hezber ve Formula 1 Sportif Direktรถrรผ Steve Nielsenโฤฑn katฤฑlฤฑmlarฤฑyla gerรงekleลtirildi.
Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Finans Ofisi Baลkanฤฑ Prof. Dr. Gรถksel Aลan, bรถyle zor bir zamanda bu organizasyonu gerรงekleลtirenlere teลekkรผr ederek, โฤฐnลallah รงok gรผzel sonuรงlanacak ve sezonun en iyi yarฤฑลlarฤฑndan olacak.โ dedi. ฤฐstanbul pistini pilotlarฤฑn รงok sevdiฤinden bahseden Aลan, uzun sรผre Formulaโyฤฑ kendisinin de รงok yakฤฑn takip ettiฤini, yayฤฑnlarฤฑnฤฑ okuduฤunu anlattฤฑ. Aลan, Formulaโnฤฑn son birkaรง yฤฑldฤฑr popรผlaritesini tekrar artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ kaydederek, ลu aรงฤฑklamalarda bulundu: โTam da uygun zamanda ฤฐstanbulโa geldi. ฤฐnลallah 2022 yฤฑlฤฑnda ฤฐstanbul Finans Merkeziโni bitirmiล olacaฤฤฑz. 2022 yarฤฑลฤฑnฤฑn tanฤฑtฤฑm turlarฤฑnฤฑ, Vural bey ลimdiden sรถzรผnรผ alalฤฑm, ฤฐstanbul Finans Merkeziโnin iรงinde yapalฤฑm. รalฤฑลmalar da oldukรงa hฤฑzlฤฑ ilerliyor. 2022โde yarฤฑลla birlikte tanฤฑtฤฑmฤฑnฤฑ yapmฤฑล olalฤฑm.โ
Borsa ฤฐstanbul Genel Mรผdรผrรผ Mehmet Hakan Atilla, โUzun bir aradan sonra Formula 1 organizasyonunun รผlkemizde gerรงekleลtirilmesinden ve Borsa ฤฐstanbulโda Formula 1 iรงin gong tรถreni yapmaktan dolayฤฑ รงok memnunum. Formula 1 beล kฤฑtaya yayฤฑlmฤฑล รงok bรผyรผk bir organizasyon, motor sporlarฤฑnฤฑn en รผst kategorisi diyebiliriz. Ben de uzun yฤฑllar takipรงisiydim, sonra pilotlarฤฑmฤฑzdan Michael Schumacherโin geรงirdiฤi bir kaza sonrasฤฑ biraz koptum. Artฤฑk oฤlum รผzerinden takip ediyorum. Bizim geรงmiลte isimlerini รงok iyi bildiฤimiz pilotlarฤฑn oฤullarฤฑnฤฑn da yarฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ duydum ve รงok mutlu oldum. Bizim zamanฤฑmฤฑzda Carlos Sainz รถnemli bir isimdi, ลimdi onun oฤlu yarฤฑลฤฑyormuล. Bunlar รงok mutlu geliลmeler รงรผnkรผ Formula 1 geรงmiลi 1950โlere dayanan รงok kรถklรผ bir yarฤฑล. รlkemizde de bu tarz motor sporlarฤฑnฤฑ canlandฤฑrmak, geliลtirmek iรงin รงok adฤฑmlar atฤฑldฤฑ ve ilk olarak 2005 yฤฑlฤฑnda รผlkemizde yapฤฑldฤฑ. ลimdi yine รผlkemizde yapฤฑlฤฑyor olmasฤฑ รงok sevindiriciโ dedi.
Formula 1โin hฤฑz, performans ve rekabetin olduฤu bir yarฤฑล segmenti olduฤunu ifade eden Atilla, konuลmasฤฑna ลรถyle devam etti: โBorsa ฤฐstanbul da hem hฤฑz hem performans anlamฤฑnda sรผrekli kendisini geliลtiriyor. Tabii Formula 1 ile kฤฑyaslanmayacak bir nokta ama ลu aรงฤฑdan bir baฤlantฤฑ kurabilirim. รzellikle basฤฑnda Borsa ฤฐstanbulโun son zamanlarda ralli yaptฤฑฤฤฑna dair haberleri sฤฑklฤฑkla gรถrรผyoruz. Ralli mi bilmem ama inลallah Borsaโda da kฤฑrฤฑlmadฤฑk rekor kalmayacak. Bugรผne kadar zaten gerek iลlem hacimleri gerek endeksler aรงฤฑsฤฑndan birรงoฤunu kฤฑrmฤฑล bulunduk. Borsa geleceฤe dair de รงok pozitif sinyalller veriyor ama biz Formula 1 iรงin buradayฤฑz.โ
ฤฐstanbulโun spor, sanat, finans ve daha birรงok alanda Avrupaโnฤฑn, hatta dรผnyanฤฑn merkez noktasฤฑ olma kapasitesine sahip olduฤunu ifade eden Intercity Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Vural Ak, Borsa ฤฐstanbulโda dรผzenlenen tรถrende; โFormula 1TMโi รผlkemize geri getirme gรถrevinin T.C. Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ himayelerinde bize verilmesinin ardฤฑndan, Intercity ฤฐstanbul Park olarak bu dev organizasyonu รผlkemize tekrar kazandฤฑrmak iรงin maddi manevi รงok รงaba harcadฤฑk. Nihayetinde รผlkemize bu kadar รถnemli bir organizasyonu kazandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz iรงin รงok mutluyuz. Tรผrkiyeโnin bรถylesine bรผyรผk ve รถnemli bir organizasyona ev sahipliฤi yapma yeteneฤi fazlasฤฑyla var. Dรผnyanฤฑn en heyecan verici yarฤฑล pistlerinden birisine sahibiz. Tรผm dรผnyanฤฑn gรถzรผ 13-15 Kasฤฑm tarihleri boyunca ฤฐstanbulโda, Tรผrkiyeโde olacak. Formula 1 demek hฤฑz, strateji ve zamanlama demek. รlkemizin en deฤerli finans kurumlarฤฑndan Borsa ฤฐstanbul yerli ve yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin bรผyรผk bir potansiyel. Uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlara da Formula 1 ve Borsa ฤฐstanbulโu burada bir araya getirerek bรถyle bir mesaj vermek istedik. Tรผm dรผnyada 2 milyar kiลinin izleyeceฤi Turkish Grand Prix 2020 etkinliฤini รผlkemize yakฤฑลฤฑr ลekilde gerรงekleลtireceฤimize inanฤฑyorumโ dedi.
Formula 1 Sportif Direktรถrรผ Steve Nielsen, yeniden ฤฐstanbulโda olmanฤฑn รงok gรผzel olduฤunu dile getirerek, โUzun bir aradan sonra tekrar Turkiye Grand Prixโe dรถnme รงalฤฑลmalarฤฑnda bize destek olan Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑna ve iล ortaklarฤฑna รงok teลekkรผr ediyoruz. ฤฐstanbulโa dokuz sene sonra yeniden dรถnmek bรผyรผk bir mutluluk bizim iรงin. ฤฐstanbul harika bir ลehir. Seyirciler de olsun ve pilotlarฤฑn yeniden ฤฐstanbulโda piste รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ canlฤฑ gรถrsรผnler isterdik ancak maalesef ลartlar seyircisiz olmasฤฑnฤฑ gerektiriyor. Bu รผzรผcรผ. Bizi bu kadar gรผzel aฤฤฑrladฤฑฤฤฑnฤฑz iรงin teลekkรผr ederimโ aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.







