BORSATEK –ย Borsa ฤฐstanbul’da kayฤฑp Rusya-Ukrayna aฤฤฑrlฤฑklฤฑ dฤฑล kaynaklฤฑ faktรถrlerin etkisiyle yรผzde 4.89’a ulaลtฤฑ.ย
Gรผne ve haftaya yรผzde 0,31 kayฤฑpla 2.004 puandan baลlayan Borsa ฤฐstanbul’da endeks รถฤleden sonra satฤฑลlarฤฑn artmasฤฑyla 1.931ย puana kadar geriledi.
Kayฤฑplarฤฑn artmasฤฑnda Ukrayna’da artan gerginlik ve รถzellikle ABD’nin vatandaลlarฤฑna “Ukrayna’yฤฑ terk edin” aรงฤฑklamasฤฑ etkili oldu.ย BIST 30 endeksi ลirketleri arasฤฑnda en sert dรผลรผล yรผzde 8’eย yakฤฑn gerileme ile Tรผpraล ve Kardemi’de yaลandฤฑ.
ABD’de gรผne pozitif baลlayan vadeliler kฤฑrmฤฑzฤฑya dรถnerken,ย Rusya borsasฤฑndaki kayฤฑp yรผzde 9’un รผstรผne รงฤฑktฤฑ. Avrupa borsalarฤฑnฤฑn tamamฤฑ ekside bulunuyor.







