Borsada kısmi kar satışı olabilir

Borsada kısmi kar satışı olabilir

Geçen haftayı yükselişle tamamlayan borsada bu hafta başında kar realizasyonları görülebilir.

A+A-

Cuma günü pozitif başlayan BİST-100 endeksi dar bantta düşük hacimle hareket ederek günün ilk yarısını %0,09 yükselişle 76.900 seviyesinden tamamladı.

Petrol fiyatlarının borsalar üzerinde etkisi sınırlansa da etkinin devam etmesi beklenmektedir. Faizlerdeki düşüş trendi ve yabancı payındaki yükseliş son dönemde BIST’te oluşan güçlü yükselişi destekliyor. Ancak endeksin mevcut seviyelerden yükselişini kuvvetlendirmesi için Şuan %10,43 olan 10 yıllık tahvil faizlerinin %10,20 ve altına doğru düşüşüne devam etmesi gerekiyor.

Hızlı yükseliş gerçekleştiren endekste sınırlı da olsa kar satışları oluşması beklenmektedir. Endeks kısa vadeli yükselen kanal üst bandına yaklaştıkça kar satışlarıyla karşılaşmaya devame diyor.

Endeks 77.300’den geçen bu kanalı yukarı kırar ve üzerinde kalabilirse orta vadede ana düşüş trendi direnci olan 80.000-80.500 aralığını hedefleyerek yükselişini devam ettirebilir. Hareketli ortalamalardaki eğilim bu beklentiyi destekliyor. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olması, momentumdaki zayıflama ve endeksin ortalamalardan hızlı uzaklaşması nedeniyle endekste yükseliş kanalı üzerinde hızlı kar satışları oluşması beklenmektedir.

Endeksin 76.200 seviyesini aşağı kırması durumunda kar satışlarının 74.500 seviyelerine doğru hızlanması beklenmektedir. Bu nedenle 76.200 seviyesi zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir. Gün içinde 77.800 ve üzerine yükselişler ise kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.